Quanta carn comprar per a una barbacoa

Quanta carn comprar per a una barbacoa 

Una de les coses que porta la primavera i l’estiu són les reunions familiars al camp o a la platja, amb amics o família, però sempre a l’aire lliure!

El que sempre ens porta de cap a l’hora d’organitzar una barbacoa és quanta carn comprem per a tots ja que la tendència sempre sol ser passar-nos per la por a quedar-nos curts i això ens acaba portant, algunes vegades, a gastar en excés.

Per calcular la quantitat de carn necessària no només hem de saber la quantitat de persones que hi assistiran sinó també si són homes, dones i nens. S’ha de tenir en compte, també, que no únicament hi haurà carn a la taula ja que es sol acompanyar amb amanides, patates fregides i olives entre d’altres.

D’altre banda, si hi van molts nens i nenes, el normal és que compteu dos nens com a un. Perquè encara que no s’asseguin a menjar i estiguin tota l’estona corrents i jugant aniran picant de tant en tant.

A l’hora de calcular els quilos de carn total no s’ha de calcular per diversitat de productes sinó la quantitat en la seva totalitat per després poder repartir entre tots. Per als homes, que acostumen a menjar més, pots calcular uns 500 grams de carn; per a les dones, una mica menys, sobre els 350 grams de carn; i, per cada nen, uns 200 grams.

Un cop tens el número de quilos definits has de tenir en compte quina quantitat serà per aperitius i entrants –normalment la meitat del total– i quina per a la carn principal. Per això, s’ha de seguir un ordre lògic a l’hora de coure-la per a que estigui tot fet a temps i no ens quedi res fred.

A les zones més allunyades de les brases, i de menys calor, pots anar col·locant les pròximes peces que couràs. No toquis ni donis contínuament la volta a la carn i deixa que es faci tranquil·lament. Pel que fa a l’ordre pur de les brases, comença sempre amb el xoriços, la cansalada, les botifarres…i, a continuació, pots passar a les peces grans com el xai, el pollastre o el porc.

Vine a Can Freixas a buscar la carn per a fer la teva barbacoa i si tens qualsevol dubte, sobre coccions, quantitats de carn… t’ajudarem a resoldre’ls. Recorda que també pots fer les teves consultes per telèfon i en el cas de la barbacoa, l’encàrrec de la carn que vulguis.