carn slow food

‘SLOW FOOD’, valorar la qualitat i la procedència dels aliments

‘SLOW FOOD’, valorar la qualitat i la procedència dels aliments

Quan una manera de fer es converteix en tendència sempre se li acaba posant un nom, però això no vol dir sigui una novetat, quelcom que no hi fos abans. Un gran exemple d’això n’és la corrent gastronòmica de la qual tothom parla: l’slow food.

L’slow food (menjar lent) significa menjar prestant atenció a tots els aliments del plat i valorant la seva qualitat i, sobretot, la seva procedència.

carn slow food

És una tendència que va sorgir a Itàlia l’any 1986 quan s’inaugurà una filial de la cadena de fast food McDonald’s a la Plaça Espanya de Roma. Alguns periodistes locals varen organitzar una manifestació celebrant un festí per protestar contra el menjar ràpid i promoure la lentitud en el menjar, les receptes locals i el delit en el sentit del gust, sense preses. El moviment ha estat liderat per Carlo Petrini i actualment és present en més de 130 països i és reconeguda com a organització sense ànim de lucre.

Els experts parlen de “novetat” i de “nou corrent” però a Can Freixas sempre hem treballat sota aquesta filosofia.  Apostant per els productes de Km0 i tractant-los molt curosament per oferir als clients la millor qualitat en productes de proximitat.